Relationsterapi

Parterapi utifrån IBCT

Jag tar emot er som önskar gå i relationsterapi eller parterapi i Malmö och arbetar då utifrån metoden integrativ beteendeterapi, IBCT. IBCT är en vidareutveckling av traditionell kognitiv beteendeterapi (KBT). IBCT är en vetenskapligt beprövad metod för parterapi som visat sig effektiv i arbetet med att främja välfungerande relationer. Vanliga förändringar som kan uppnås genom terapiarbetet är ökad förståelse och acceptans för olikheter, förbättrad kommunikation och större fokus på gemensamma mål.

Vanliga sökorsaker

Relationsterapi eller parterapi kan vara hjälpsamt vid flera olika slags svårigheter eller faser i en relation. Ofta finns det en önskan om att fördjupa relationen till sin partner eller hitta tillbaka till en närhet som funnits förut. Beslutet att söka parterapi kan uppkomma på grund av att er relation befinner sig i en kris, det finns ett mönster av att inte komma vidare i konflikter och/eller ni hoppas kunna undvika en separation. Men relationsterapi kan också vara aktuellt när en separation är ett faktum och det finns behov av hjälp i den processen.

Bedömningsfasen

Upplägget för relationsterapi eller parterapi består av en bedömningsfas och en behandlingsfas. Precis som i klassisk KBT börjar vår kontakt med en kartläggning av det ni önskar få hjälp med. Vid ett första gemensamt samtal undersöker vi hur problemet har uppstått och hur det vidmakthålls. Ni får svara på frågor inom olika områden, såsom vad ni tycker fungerar bra och inom vilka områden ni upplever svårigheter i er relation. Det ger oss en gemensam förståelse för var det är viktigt att rikta terapin. Vi bokar även in tider för individuella samtal med varje individ i relationen.

Vid ett gemensamt återkopplingsbesök planerar vi för den fortsatta behandlingen och gör en överenskommelse om fokus och mål med terapin. Ibland upptäcks det att bedömningsfasen har gjort något gott för relationen och behovet av en fortsatt terapi kanske inte är lika stort längre.  I vissa fall är relationsterapi eller parterapi inte att rekommendera och då får ni råd om hur ni kan gå vidare på annat sätt.

Behandlingsfasen

Om vi bestämmer oss för att fortsätta in i behandlingsfasen arbetar vi tillsammans med de teman som är aktuella för er. Vanliga områden i en parterapi är att hitta nya strategier för att hantera konflikter som uppstår, undersöka hjälpsamma sätt att kommunicera era behov och känslor, fokusera på hur ni kan lyssna aktivt på varandra samt träna på att ge och ta kritik. Om ni önskar mer information om behandlingsmetoden IBCT och hur behandlingsfasen kan gå till kan ni läsa vidare här. 

parterapi malmö

Jag erbjuder relationsterapi/parterapi på min fysiska mottagning i Malmö. Mottagningen är centralt belägen på Amiralsgatan 20, med promenadavstånd från Triangeln och med bra parkeringsmöjligheter om ni kommer med bil. 

Priser

Vänligen se under prislista för aktuella priser för parterapi. Jag erbjuder även ett paketpris för de samtal som ingår i bedömningsfasen om ni redan från början vet att ni önskar boka det. Ta kontakt med mig för ytterligare information.

Vill ni boka tid för parterapi i Malmö?

Välkomna att kontakta mig om ni har frågor eller om ni vill boka ett första bedömningssamtal. Använd gärna kontaktformuläret eller hör av er per mejl till kontakt[at]emmaekdala.se. Jag återkommer till er inom 1-2 vardagar. 

Här finner du aktuell prislista. Mottagningen är belägen på Amiralsgatan 20 i centrala Malmö.

Kontakt

Emma Ekdala

073-6424150

kontakt[at]emmaekdala.se

Adress

Malmö ISTDP-mottagning

Amiralsgatan 20

211 55 Malmö

Om mig

Emma Ekdala

Legitimerad psykolog

Privat mottagning i Malmö

 

Psykologförbundets grafiska design